DRETA

El Consorci de Residus i Energia de Menorca limita diverses activitats amb motiu de les noves mesures que endureixen el decret d'estat d'alarma

Les limitacions afecten a les obres en curs, tant les de millora de la Xarxa de Deixalleries de Menorca com les de l’Àrea de Tractament de Residus de Milà, així com a l’horari d’obertura deles deixalleries
 

alt text

31/03/2020

El Consorci de Residus i Energia de Menorca, en compliment del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, pel que es regula el permís retribuït recuperable per als treballadors que no presten serveis essencials, ha adaptat les mesures preses en dies anteriors a les noves directrius per lluitar contra la propagació de la infecció per COVID-19.

Les obres de millora de la Xarxa de Deixalleries de Menorca, que en la majoria d’instal·lacions ja es trobaven a punt de finalitzar, alguna fins i tot només pendent de signar l’acta de recepció de les obres, s’han paralitzat mentre estiguin en vigor les mesures actuals. En les setmanes anteriors s’havien seguit les mesures de seguretat i higiene dictades per al sector de la construcció i s’havien ajornat les visites d’obra presencials.

També es limiten les obres de millora de la planta de tractament de residus de l’Àrea de Tractament de Residus de Milà, que tenia previst entrar en servei durant el mes de juny. Seguiran en curs només les actuacions necessàries d’obra civil i instal·lació de maquinària, incloent els subministraments necessaris, que assegurin la continuïtat de les obres associades a aquest servei essencial, d’acord al punt 18 de l’annex del RDL 10/2020, l’article 18 del RD 463/2020 i seguint el Protocol de mesures preventives sanitàries en el sector de la construcció aprovat per l’Ordre de 25 de març de 2020.

Finalment, també es tanquen temporalment cinc de les set instal·lacions de la Xarxa de Deixalleries de Menorca, atenent a la seguretat dels seus treballadors i en concordança amb les recomanacions de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental del Govern de les Illes Balears. Només es mantindran en serveis mínims i en horari reduït de dilluns a dissabte de 8h a 12h les deixalleries de Ciutadella i Maó, únicament per atendre les urgències dels serveis municipals, en cap cas per atendre particulars.

Convé recordar que la setmana passada ja es va ajornar la recollida mensual de residus voluminosos de Ferreries, inclosa al servei de residus de Ferreries i Es Migjorn Gran, amb la finalitat de minimitzar riscos i destinar aquests recursos al reforç de la neteja i desinfecció de contenidors.

En aquesta línia, la resta de serveis municipals de recollida de poda i voluminosos, hauran d’adaptar o aturar la seva activitat mentre duri el període de tancament de les deixalleries, receptores d’aquesta tipologia de residus i derivar les urgències als serveis mínims establerts.

La presidenta del Consorci de Residus i Energia, Maite Salord, apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva davant aquesta situació temporal per tal que el civisme s’imposi i no es generin punts negres o abocadors incontrolats de residus mentre durin aquests dies excepcionals.

Segueixen funcionant amb normalitat la resta de serveis de recollida, transport i tractament de residus, com a SERVEIS ESSENCIALS, tant els serveis municipals de recollida de fems, com el mancomunat de recollida selectiva, la recollida d’oli usat i la planta de tractament de residus i abocador de Milà.

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal