DRETA

Ecovidrio fa entrega d'un premi a l'establiment Bar Poima pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

 

  • Aquest estiu més de 300 de Menorca establiments hostalers participen en la campanya d’Ecovidrio 'Moviment Banderes Verdes'
  • Per participar en la campanya i comprometre amb el reciclatge de vidre, el Bar Poima és un dels guanyadors del primer sorteig de packs experiència per a dues persones.
  •  Una tercera part del vidre es recicla a l'estiu. La col·laboració de l'hostaleria, que genera gairebé el 52% dels residus d'envasos de vidre, és clau per incrementar la taxa de reciclatge
     Aquest any, la campanya de reciclatge de vidre durant l’estiu que impulsa Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, compta amb la col·laboració de més de 300 bars i restaurants de la illa. Ecovidrio ha desenvolupat una campanya informativa visitant cada un d’aquest establiments per explicar la importància de la seva col•laboració amb el reciclatge de vidre. També se’ls han proporcionat cubs adaptats per a facilitar-los la tasca de reciclatge i se'ls ha visitat

Per incentivar i motivar els hostalers a participar en la campanya i reciclar els envasos de vidre, tots ells poden optar a un dels premis que es proposen en el concurs i en la campanya. En aquest primer sorteig, entre tots els establiments que participen en la campanya, Bar Poima ha estat el guanyador d'un dels Packs experiència per a dues persones que Ecovidrio ha sortejat.

Movimiento Banderas Verdes

La campanya d'aquest estiu, amb el títol Movimento Banderas Verdes es porta a terme en 140 municipis de tot el territori espanyol, 21 d'ells de Balears i un d'ells és el Consorci de Residus de Menorca com a representant de tots els municipis menorquins. Es repartiran un total de 9 banderes verdes als municipis que millor resultats obtinguin al final de la campanya.L'estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge de vidre. L'augment del turisme, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'aquest període es recicli una tercera part de tots els residus recuperats anualment. En aquest sentit, la col·laboració del sector hostaler, que genera gairebé el 52% dels residus d'envasos de vidre, és clau.

Dades de reciclatge de vidre a Menorca

Segons les últimes dades relatives a 2018, els ciutadans de Menorca van reciclar un total de 3.253.289 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant reciclo de mitjana 35,4 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Menorca se situa amb una mitjana 171 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 537 iglús per als residus d'envasos de vidre instal•lats.


 


 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal