DRETA

Ecovidrio i el Consorci de Residus impulsen el reciclatge de vidre als establiments hostalers de Menorca

Amb el desenvolupament de la campanya s’ha aconseguit que el 95% dels establiments visitats reciclin els envasos de vidreEcovidrio ha realitzat un estudi i seguiment a més de 450 establiments de l'illa per comprovar els hàbits de reciclatge amb l'objectiu d'augmentar el número d'establiments recicladors. Es tracta de la primera campanya que enguany han engegat el Consorci de Residus i Energia de Menorca i el Consell Insular amb Ecovidrio.

Aquesta campanya ha comptat amb dues fases. En primer lloc, Ecovidrio va visitar un total de 446 establiments de Maó, Ciutadella, Alaior i Sant Lluís per realitzar enquestes i entrevistes sobre els hàbits de reciclatge. D'aquests 446 es va extreure que el 87% dels establiments (388 establiments), sí que disposaven de sistema de reciclatge de vidre.

La segona fase ha consistit en impulsar el reciclatge al 13% (58 establiments) restant que no recicla. Els tècnics han visitat aquests establiments per a proporcionar informació i així sensibilitzar de la importància del reciclatge de vidre. D'aquesta manera, s'ha aconseguit convertir en recicladors a un 59% dels establiments que no ho eren (34 de 58).

Durant la campanya, Ecovidrio també ha fet entrega de contenidors de 40L i 120L amb rodes per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors situats a la via pública. En total, s'han entregat 87 contenidors als hostalers que ho han sol·licitat.

Els resultats de la campanya HORECA (Hotels, Restaurants i Cafeteries) realitzada per Ecovidrio són positius. De fet, al finalitzar la segona fase de la campanya, les dades mostren que el 95% dels establiments visitats són recicladors de vidre, enfront del 87% de la primera fase.

Aquesta campanya ha tingut una duració d'un mes i ha disposat de 4 tècnics encarregats de realitzar les visites i el seguiment als hotels, bars i restaurants de Maó, Ciutadella, Alaior i Sant Lluís.

 


Reciclatge de vidre
Cal mencionar que la nova Llei de Residus de les Balears estableix l'obligatorietat de reciclar i que gairebé el 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que se comercialitzen al mercat són generats pel sector HORECA.

El Consorci de Residus donarà continuïtat a aquesta iniciativa amb la propera campanya d'estiu que Ecovidrio iniciarà properament als municipis de Ferreries, es Mercadal, es Migjorn Gran i es Castell, per tal de completar i continuar amb el seguiment del reciclatge de vidre als establiments hostalers.

Resultats de la Campanya Horeca per municipis

 
Taula1: Reciclatge de vidre als establiments segons el municipi
MUNICIPI FASE I FASE II
Establiments Recicladors No recicladors No recicladors Nous recicladors ESTABLIMENTS RECICLADORS DESPRÉS DE LA CAMPANYA
Ciutadella 159 16 16 14 99%
Maó 112 23 23 15 94%
Sant Lluís 62 6 6 1 93%
Alaior 55 13 13 4 87%


 


Podeu consultar les dades de reciclatge de vidre dels anys anteriors fent clic aquí.
 

Des del Consorci de Residus i Energia de Menorca es vol agrair a tots els establiments que reciclen correctament i animar a la resta a seguir aquesta pràctica tan necessària i que ens beneficia a tots, assolint així els objectius de reciclatge que marca la nova Llei de Residus de les Illes Balears.
 

 
 
 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal