DRETA

Comença la segona edició de la campanya d'autocompostatge "Fer Compost és la pera"

 

  S'impartiran un total de 9 tallers per aprendre a fer compost a partir de les restes orgàniques que es generen a casa
La prevenció en la generació de residus i la seva reutilització s'ha convertit en una de les prioritats en la jerarquia de principis que promulga la Unió Europea per tal de construir una «societat del reciclatge» i contribuir així a la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquest principi, i dins del seu compromís pel desenvolupament sostenible, el Consorci de Residus i Energia de Menorca treballa en diverses línies d'acció per a la reducció de residus, que inclouen des del projecte de reforma de la Planta de Milà i l'optimització en el tractament de residus, a la gestió de la seva recollida selectiva i la realització de campanyes de conscienciació ciutadana. En aquest marc, i per segon any consecutiu, el Consorci llança la campanya "Fer compost és la pera. De la cuina al camp", una iniciativa que té com a finalitat fomentar el compostatge domèstic a partir de les restes orgàniques generades a casa.

La iniciativa consisteix en la realització d'un total de 9 tallers gratuïts (un per municipi) en els quals els assistents podran adquirir les nocions bàsiques per convertir les restes de menjar i plantes en compost, un adob de gran qualitat. La campanya busca també seguir incidint en la importància de separar bé les restes de menjar i els residus vegetals com fulles, gespa o branques, i els avantatges que suposa reciclar-los. Els assistents als tallers podran a més adquirir per sorteig un compostador amb el que començar a transformar restes orgàniques.

Els residus que un habitatge genera de forma diària contenen un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i els cultius. A través d'un senzill compostador que es pot instal·lar al pati de casa, aquesta matèria orgànica pot compostar de manera natural, i transformar-se en adob per a les plantes, l'hort o al jardí. D'aquesta manera es contribueix a la reducció de residus i s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics. Es calcula que amb un compostador cada habitant deixaria de tirar 90 quilograms de fems al contenidor, cosa que suposa un important estalvi econòmic en la gestió de residus.

Per tot això, el Consorci de Residus i Energia, que integra tots els ajuntaments de l'illa i el Consell Insular de Menorca, convida a tots els interessats a assistir als tallers d'autocompostatge. I és que, el millor residu és aquell que no es produeix, motiu pel qual tenim l'obligació legal i moral de cercar estratègies per a la reducció de residus.  

Programa
Formulari d'inscripció als tallers  
Guia pràctica per fer compost


 

Per a més informació:

Consorci de Residus i Energia de Menorca

971 35 41 72

rsu@cime.es


 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal