DRETA

El Consorci de Residus i Energia de Menorca rep el guardó ‘Iglú verd’

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha rebut aquest matí el guardó ‘Iglú verd’ atorgat per Ecovidrio per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior. L'acte ha comptat amb l'assistència de Javier Ares, President del Consorci de Residus i Energia de Menorca i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans, administracions públiques i professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Durant els mesos d’estiu, s'ha aconseguit reciclar 1.304 tones de vidre a Menorca, un 6% més que en el mateix període de l'any anterior. En termes de beneficis mediambientals, el reciclatge de vidre ha evitat l'emissió de les tones de CO2 equivalents a plantar 900 arbres i conservar-los durant 100 anys. Aquesta actuació forma part del pla integral de reciclat de Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya.

Conscient de la importància del període estiuenc en el qual es recull el 30% del total del vidre anual, així com de la influència del sector hoteler, que consumeix el 50% dels envasos de vidre que es posen al mercat, Ecovidrio ha incrementat l'abast del pla integral i ha comptat amb la col·laboració de 75 establiments hotelers menorquins. L'entitat ha realitzat 300 visites d'informació i sensibilització als professionals hotelers, dels quals el 97% recicla correctament.

Ecovidrio ha instal·lat a Menorca 50 contenidors, i ha lliurat 120 contenidors petits adaptats a les necessitats dels professionals hotelers. A més, amb l'objectiu de mobilitzar als ciutadans, Ecovidrio va adaptar 40 contenidors de l’illa amb motius estiuencs. Així mateix, l'entitat ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l'augment de l'activitat en el sector hoteler i ha realitzat més de 650 inspeccions dels contenidors.

Dades de reciclatge de vidre a Menorca

Segons les últimes dades relatives a 2016, els menorquins van reciclar un total de 2.922 tones de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 31,9 quilograms.

Respecte a la taxa de contenidors, Menorca se situa amb una mitjana de 176 habitants per contenidor, comptant amb un total de 521 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.
 


Menorca, 27 d'octubre de 2017 

 
 

 
 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal