DRETA

Més de 1.000 bars i restaurants balears participen en el pla integral per a incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu

 

L'any 2016 l'establiment turístic Insotel Punta Prima va ser el que més vidre va aportar al servei de recollida selectiva amb 35.000 Kg. Només l'aportació d'aquest establiment representa un 8,5% de tot el vidre que aporta el municipi de Sant Lluís.

Aquest any s'instal·laran a Menorca un total de 80 contenidors de vidre més de 3.000 L de capacitat, tots ells amb mecanisme VACRI per facilitar el dipòsit del vidre als grans generadors. Aquests contenidors seran distribuïts tant a via pública, com a establiments hotelers de majors dimensions.

Recentment també s'ha ampliat el servei de recollida porta a porta de vidre a diferents zones on s'aglomera un número important d'establiments de restauració (casc antic de Ciutadella i port, Cala'n Bosc, Fornells, Cales Fonts i casc antic de Maó i port). De fet, la prova pilot feta a Ciutadella va suposar un increment del vidre recollit selectivament del 9,28% més que l'any anterior, fet que fa augurar un increment important amb les zones incorporades aquest any.

Totes aquestes actuacions són un clar exemple de l'esforç que s'està fent des del Consorci per millorar el servei de recollida selectiva per evitar que fraccions 100% aprofitables acabin a l'abocador.

 


Maó, 21 de juny de 2017
 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal