DRETA

Campanya «La Revolució dels residus»

Desenvolupament: desenvolupada durant el 2016
Objectius: conscienciar a la població sobre la necessitat de reciclar i donar una segona vida als envasos.
Actuacions: Es va crear la Plataforma de Residus Indignats de Menorca (PRIM) Abocador de Residus de Milà el 15 de juny de 2016.
Els residus de l'abocador, indignats i preocupats per la seva situació, es van mobilitzar per denunciar l'arribada diària de residus que no eren reciclats i reclamaven que la població i les administracions prenguessin mesures urgents al respecte.
Per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions, els residus van comptar amb l'actriu menorquina Laura Pons, que durant la roda de premsa convocada a Milà, va donar lectura al manifest de la Plataforma.
Es va compondre un himne propi de la mà de Leonmanso. La cançó «Decideix Reciclar» i el videoclip es van presentar a l’Auditori de Ferreries i el 19 de novembre, a Ciutadella, es va celebrar l'acte-concert “Junts pel reciclatge”.
Es van emetre falques de ràdio anunciant la campanya i es van repartir camisetes amb l'eslògan a la gent que encertava les preguntes sobre reciclatge que s'anaven publicant a través del Facebook del Consorci. En aquesta mateixa xarxa social, paral·lelament s'anaven publicant anuncis testimonials dels residus de l'abocador.
Finalment es va realitzar una visita a les plantes de reciclatge de Cartonboard SAU Barcelona, la fàbrica de cartó més gran d'Espanya.
Finançament: aquesta campanya està impulsada pel Consorci de Residus i Energia de Menorca, juntament amb Ecoembes i Ecovidrio.
 

  

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal