DRETA

Aspapel atorga al Consorci de residus la màxima distinció pel seu treball en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó

El Consorci ha obtingut tres «Pajaritas Azules» per la gestió de la recollida l'any 2016

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha obtingut el màxim reconeixement en la gestió de la recollida del paper i cartó per part d'ASPAPEL - Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (http://www.aspapel.es), organització professional d'àmbit estatal que agrupa a les empreses del sector de la cel·lulosa i el paper.
L'associació ha valorat el nivell d'excel·lència de les entitats locals en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó durant la campanya 2016 atorgant una, dues o tres «Pajaritas Azules» en funció de la valoració obtinguda. Així, en aquesta edició s'han distingit 29 entitats locals, de les quals només sis han rebut el màxim reconeixement representat per tres «Pajaritas Azules» i una d'elles ha estat pel Consorci.
Amb aquest premi, que serà recollit el proper dilluns dia 6 de febrer pel President del Consorci de mans de la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Da Isabel García Tejerina, ASPAPEL renova el programa de certificació «Tu papel 21 Municipios» després de deu anys promovent la millora de la recollida selectiva de paper i cartó a Espanya.
Entre els aspectes avaluats es troben la planificació del servei de recollida, la dotació de contenidors, la informació i conscienciació ciutadana, la qualitat de les recollides complementàries i la traçabilitat del material recuperat.
Menorca disposa de 595 contenidors de paper i cartó distribuïts per tota l'illa i, a més a més, aquest material també es recull a més de 300 grans productors. Completa el sistema una recollida porta a porta comercial a tots els municipis que es realitza de dilluns a dissabte.
Amb aquesta logística l'any 2016 s'han recollit un total de 5.022,36 tones de paper i cartó, el que implica que cada menorquí/ina ha separat durant l'any uns 47,78 Kg de cartó.
Es tracta doncs d'un reconeixement a tots els participants en la cadena de reciclatge, des de cadascun dels membres de les famílies que separen a casa seva, comerciants, empresaris, fins l'equip humà que s'encarrega de recollir i condicionar tot el paper i cartó que surt de Menorca per al seu aprofitament.

Maó, 3 de febrer de 2017 

 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal