DRETA

El Consorci engega una prova pilot de recollida de vidre porta a porta als establiments d'hostaleria i restauració del centre històric de Ciutadella

El Consorci i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, facilitaran als establiments del canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries) la separació del vidre mitjançant un sistema de recollida «porta a porta» que s'implantarà en el centre històric de Ciutadella.

roda premsa presentació campanya vidre ciutadellaAquest servei gratuït es dirigeix al col·lectiu que major quantitat d'envasos de vidre utilitza, amb l'objectiu d'incrementar la quantitat de vidre que se recicla a Ciutadella. En aquest sentit, l'any 2015 cada habitant de Ciutadella va reciclar 25,07 kg, dada que, tot i ser superior a la mitjana estatal, és inferior a la mitjana insular situada en 26,64 Kg/ habitant*any.

El President del Consorci, juntament amb representants municipals, han presentat aquest matí a la Plaça des Born de Ciutadella aquesta iniciativa de reciclatge, a la què s'hi han adherit un 79% dels establiments enquestats. En total es repartiran 92 contenidors de 120L que es treuran cada matí perquè se'ls hi reculli, cinc dies per setmana durant els mesos de juny, juliol i agost i tres dies per setmana els mesos de setembre i octubre.

La recollida es realitzarà amb un vehicle de càrrega posterior de l'empresa Contratas y Proyectos Medioambientales Menorca,s.l. identificat expressament per a la recollida diferenciada de vidre, que transportarà el material fins a dos contenidors de majors dimensions situats a la deixalleria de Ciutadella.

Es preveu que amb aquesta iniciativa s'incrementi la recollida selectiva de vidre en un 30%, el que representa un increment del voltant de 1.963 Kg/setmana més.

El cost total de la campanya serà d'uns 23.000,00 €, i serà finançada en part gràcies a les aportacions econòmiques d'Ecovidrio cap al Consorci, que en el cas d'aplicar un sistema de recollida porta a porta el preu per tona s'arriba a triplicar.

En conclusió, es tracta d'una prova pilot perfectament exportable a altres punts de la resta de municipis de Menorca on hi hagi una gran afluència d'establiments de restauració i hostaleria, que pot millorar els resultats de recollida selectiva de vidre de Menorca.

 

 


Ciutadella, 30 de maig de 2016

 

 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal