DRETA

El Consorci i el Fons Menorquí de cooperació participen al projecte europeu WE-NET: Working for ENviromentally Educated Towns

 


Del 13 al 15 de novembre d'aquest 2015 el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca en col·laboració amb el Fons Menorquí de Cooperació han participat en les jornades “WE-NET: Working for ENviromentally Educated Towns” (Treballant per pobles educats mediambientalment) celebrades al municipi de Thiene (Vincenza, Itàlia). Aquest projecte es finança pel Programa Europa amb la Ciutadania i té per objectiu promoure el reciclatge i la separació dels residus a l'entorn urbà mitjançant l'establiment d'una xarxa de municipis i associacions de la societat civil de tot Europa.

Durant aquests dies es van intercanviar experiències i bones pràctiques entre les deu delegacions participants, procedents de països com Itàlia, Eslovènia, Portugal, Sèrbia, República Txeca, Polònia i España.

El projecte, que com a objectiu final pretén implicar activament la població, va tractar temes com «El valor afegit de l'enfocament de múltiples parts interessades per arribar als objectius del Programa d'Acció per al Medi Ambient a 2020» o «El paper de les autoritats locals i associacions de la societat civil per promoure el desenvolupament sostenible». A més, es van portar a terme seminaris i tallers centrats en mètodes d'educació no formal relacionats amb el reciclatge i la recollida separada, juntament amb una visita de camp a les instal·lacions de tractament de residus del municipi de Thiene.

La participació del Consorci en aquestes jornades es valora molt positivament, ja que ha estat un escenari internacional en el qual s'ha posat de manifest la feina del Consorci i concretament, la importància de treball conjunt entre les diferents administracions de l'illa per gestionar els residus de Menorca.

 

Per ampliar informació visita el facebook de:

  Fons Menorquí de Cooperació 

  ALDA Asociació Europea per la Democracia Local


 

                
  

 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal